top of page
feuilles de fougère

Verwacht in 2021

TOEKOMSTIGE
PROJECTEN

Ooit was er een weide en boomgaard op een heuvelflank in Herbeumont. Het perceel werd gekocht door een notaris die er een huis op wilde bouwen maar hij deed dat niet. Het perceel werd een halve eeuw niet bewerkt en de begroeiing evolueerde terug naar zijn oorspronkelijke natuurlijke staat, een bos. We kochten dit perceel aan in mei 2019 en deden er een aantal fascinerende ontdekkingen. 

NATUURLIJK
ERFGOED

KLASLOKAAL VAN DE WILDERNIS

Onder alle overgroeiing vonden we een enorme schat aan bioversiteit: van kleine frambozen, taxussen, wilde klimop, hazelwormen, glimwormen, vogels allerhande…

We zien het als onze roeping om deze 2.5 Ha natuurlijk patrimonium als  paradijsje te beschermen. We willen het ook graag openstellen als klaslokaal van de wildernis en ontdekkingsplaats van een schat aan inheemse fauna en flora. Als we ingrijpen willen we dat bewust en met zorg doen. Bvb de overdaad aan meidoornbomen hinderden grotere bomen zoals eiken en beuken en nam het licht weg van de struiken en bodembedekkers dus we namen ze weg, het hout en takken werd gebruikt om trapjes, schuttingen en takkenwallen te maken. 

 We willen een schuur bouwen ( houtskelet strobaal leem) die kan dienstdoen als polyvalente ruimte. We willen dit gezellige ecologische gebouw in het bos ter beschikking stellen voor al wie vormingen, workshops en feesten wil geven in deze natuurlijke historische setting. Activiteiten die de filosofie van onze vzw uitdragen kunnen rekenen op een korting. Deze ruimte is ideaal voor activiteiten en vormingen rond herborisme, permacultuur, tuinieren, ecologisch bouwen, outdoor sport, teambuilding, ontspanning en relaxatie, yoga, dans, keramiek, gezond en lokaal koken, … maar iets anders dat jij graag wil organiseren kan uiteraard ook.

Je kan ook gebruik maken van het bos, de pluktuin, de moestuin, de dieren (geiten, kippen, eenden).

RUIMTE VOOR VORMINGEN, FEESTEN EN WORKSHOPS

2022

ONTMOETINGS PLAATS

We willen graag een ontmoetingsplaats zijn voor initiatieven met gelijkgestemde waarden en ideeën. Transitie, permacultuur, alle ecologische landbouwinitiatieven,…

bottom of page