top of page

2021

Actuele projecten

Door de coronacrisis en andere onvoorziene omstandigheden hebben we ons programma moeten aanpassen. We willen steeds flexibel inspelen op de behoeften en kansen in onze lokale omgeving om maximaal aan educatie, participatie en natuurbehoud te doen. deze initiatieven vinden plaats in 2021.

IMG_3294.HEIC

#Mijn leven hier

tentoonstellingen in

openlucht

We exposeren in ons bos in Herbeumont 12 foto's van Liubov Kuznetsova. Ze brengt een lofzang aan het leven in de Ardennen met

# ma vie juste ici.

IMG_8885.heic

#Oog in oog

tentoonstellingen

in openlucht

Oog in oog staan ​​met dieren in het wild is een ongelooflijk speciaal gevoel. 6 lokale fotografen uit Herbeumont delen de passie om dit moment van ontmoeting met hun camera te vereeuwigen. In een mini tentoonstelling in openlucht nemen deze fotografen je even mee in de magische wereld van wilde dieren.

We exposeren van 21 maart tot 21 juni 2021 de werken van

Hanzz Deconinck,

Michel Werner,

Anita Tinant,

Anthony Defoy,

Céline Martin

Quentin Gillardin

177030038_500617651291105_57543617883035

Moestuin bij Fedasil

Samen met de bewoners van het centrum van Fedasil Herbeumont legden we een moestuin aan. We hopen zo, de mensen die hier wachten op hun asielprocedure, zich kunnen ontspannen en op een  deugddoende nuttige manier inspannen. De lokale gemeenschap participeert door logistieke hulp en steekt hopelijk in de toekomst hopelijk ook een handje toe. Zo wordt de band tussen het centrum en het dorp versterkt. 

IMG_20200927_175109.jpg

Opendeurdagen

op 24 juli en 15 augustus 2021

Blueberry Mont Herbeumont elsbethfotogra

Een kortverblijf
voor jongeren 

In samenwerking met Arktos Antwerpen boden we een jongere een adempauze uit zijn dagelijkse omgeving door hem een ​​maand lang op te vangen in de natuur. We willen het vanaf 2022 vaker doen, maar op dit moment renoveren we de infrastructuur om deze jongeren een comfortabel verblijf te bieden dat tot de basis reikt.

Blueberry Mont Herbeumont elsbethfotogra

Kom vrijwilligen

en leer over permacultuur in de praktijk

We bieden jong en oud die wil leren door de handen uit de mouwen te steken de kans om vrijwilligerswerk te komen doen.

 

Je kan leren hoe wij dieren verzorgen en inzetten in een werkend voedselbos. Welke alternatieven er zijn om meer in harmonie met de natuur toch ook aan zelfvoorziening te doen. 

bottom of page